Dec 6

Category: Marathon SMS

Title: Dec 6

Upload date: 2006-12-06

Śivarāma SwamiIn England Visvambhara prabhu, after 20 years of book distribution, is distributing 100 maha big books daily. In the airport Indrani sold 2 hunters a cook book. They went away laughing: not only did they not bag any game while on their trip, but they returned home with a vegetarian cook book.

Today in class Yogesvara P asked devotees to be compassionate in the sankirtan mood.

And Prabhupada writes: A preacher is not satisfied with his own liberation. He always thinks about others. He is the most compassionate personality towards all the fallen souls. One of his qualifications, therefore, is karunika, great mercy to the fallen souls.

Magyar:

Angliában Visvambhara P. húsz év könyvosztás után mindennap 100 mahakönyvet oszt ki. Indráni a repülötéren két vadásznak adott el szakácskönyvet. A két vadász nevetve ment el: nemcsak hogy semmit nem sikerült ejteniük a vadászaton, de ráadásul még egy vegetáriánus szakácskönyvet is visznek haza.

A mai leckén Yogesvara prabhu arra kérte a bhaktákat, legyenek együttérzöek, a sankirtana hangulatában.

Prabhupada pedig ezt í­rja: Egy prédikátor nem elégszik meg azzal, hogy ö maga felszabadul. Ö a legkönyörületesebb, aki minden élölénnyel együttérez. Az egyik tulajdonsága tehát, ami  prédikátorrá teszi, a karunika: nagyon kegyes az elesett lelkekhez.

2006-12-06