11 Dec: Marathon SMS #16

Category: Marathon SMS

Title: 11 Dec: Marathon SMS #16

Upload date: 2007-12-11

Śivarāma SwamiHow wonderful is Lord Caitanya s book distribution sankirtana! It transcends bodily designations and regulative principles and bestows direct service to Radha-Syama.

In our marathon a lady, Syama-pyari dd, is in first place. This is more than women s liberation: our women are liberating others, including men. Mohana dasa is in second place; although not the visual embodiment of the Vedic king, he has become the leader of other sankirtana soldiers. Jaya dasa is in third place; ritualistic brahmanas may see him as a sweeper, but Gauranga has made him the head hota priest in this marathon, offering oblations””books””into the sacrificial fire.

Only when they are qualified by pure devotion can persons see the fully spiritual nature of sankirtana lila. When the eyes are affected by illusion one sees only practicing devotees appealing to untouchables on crowded streets or congested parking lots, but when Maya Devi becomes merciful and lifts her veil of illusion, one will see Gauranga s associates in the midst of the Panca-tattva s kirtana of ecstasy. When, to mundane vision, devotees are seen placing books in people s hands, in truth Vraja-vasis are leading another jiva to the gates of Vraja. And when it appears that a person is giving a donation, in reality that donor is fanning Radha and Krsna as they are seated in a kunja by Radha-kunda.

Although we were like stray dogs in the abyss of illusion, Srila Prabhupada has given us the opportunity to become glorious servants in transcendent reality. If through all tribulations we remain fixed in that service””our qualification for realizing that service””we will attain the realm of supreme happiness with all its wonders.

Don t hesitate! Don t give an inch to the mind! Don t think what you see is the only or ultimate truth! Don t give up your wonderful connection with this sankirtana yajna!

Param vijayate sri krsna sankirtanam!
___________________________________________________________________________________________

Milyen csodálatos az Úr Caitanya könyvosztó sankirtanája! Felette áll a testi megjelöléseknek és szabályozó elveknek és a Radha-Syamanak végzett közvetlen szolgálatot adja. A Maratonunkban egy hölgy, Syama-pyari dd áll az első helyen. Ez több, mint a nők felszabadulása (női egyenjogúság), nálunk a nők másokat is felszabadí­tanak, férfiakat is. Mohana dasa áll a második helyen. Habár vizuálisan nem ilyennek képzelnénk egy védikus királyt, ő lett a sankirtana katonák vezetője. Jaya dasa áll a harmadik helyen. A ritualista brahmanák lehet, hogy sepregetőnek látnák, Gauranga azonban a fő hota pappá tette, aki e Maraton során a felajánlásra kerülő áldozatokat, a könyveket helyezi az áldozati tűzbe. Csakis a tiszta odaadás által képesí­tett emberek láthatják a sankirtana lila teljesen lelki természetét. Akinek a szemét illúzió fedi, az csak gyakorló bhaktákat lát, akik kérlelik az érinthetetleneket a zsúfolt utcákon vagy a parkolókban, de amikor Maya Devi adja a kegyét és felemeli az illuzió fátylát, az ember meglátja Gauranga társait a Panca Tattva extatikus kirtanájában. Amikor a világi szemlélő azt látja, hogy a bhakták könyveket adnak az emberek kezébe, valójában Vraja-vasik vezetnek egy másik jivát Vraja kapujához. És amikor úgy tűnik, mint ha valaki adományt adna, valójában az adományozó Radhát és Krisnát legyezi, ahogy egy kunjaban ülnek a Radha-kundánál. Habár olyanok voltunk, mint a kóbor kutyák az illúzió végtelenjében, Srila Prabhupada lehetőséget adott, hogy dicsőséges szolgákká váljunk a transzcendentális valóságban. Ha minden nehézség ellenére szilárdak maradunk ebben a szolgálatban, ami a képesí­tés ahhoz, hogy megvalósí­tsuk ezt a szolgálatot, akkor el fogjuk érni a legmagasabb rendű boldogság birodalmát annak minden csodájával együtt. Ne tétovázzatok! Ne adjatok egy apró helyet se az elmének! Ne gondoljátok azt, hogy amit láttok, az az egyetlen vagy a végső valóság! Ne adjátok fel a sankirtana yajnával való csodálatos kapcsolatotokat! Param vijayate sri krsna sankirtanam!

2007-12-11